foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Tisztelt Lakosság! 

A Képviselő-testület módosította a szociális ellátásokról szóló helyi rendeletét, mely módosítások kedvezőbb szabályokat állapítanak meg a közeljövőben a lakásfenntartási támogatás és az idősek szemétszállítási díjának támogatásai tekintetében.

 

1. Lakásfenntartási támogatás:

1/A. Havonta 6.000,- Ft helyi lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, vagyis az 57. 000.-Ft-ot. 

1/B. Havonta 4.000.- Ft helyi lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelme meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, az 57. 000.-Ft-ot, de nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350%-át, a 99. 750.-Ft-ot.

2. Idősek szemétszállítási díjának támogatása

100 %-os rendszeres természetbeni támogatásra jogosult az a személy, aki Tiszakanyár Községben szervezett hulladékgazdálkodási közszolgáltatást vesz igénybe, illetve 70. életévét betöltötte és egyedül, vagy szintén 70. életévét betöltött házastársával, élettárásával együtt él egy háztartásban. Rendszeres természetbeni támogatásra jogosultak azok a 70. életévét betöltött személyek is, akiknek háztartásban közeli hozzátartozójuk él, de a velük együtt egy háztartásban élő közeli hozzátartozó jövedelemszerzésre irányuló kereső tevékenységet nem folytat.

A lakásfenntartási támogatás kedvezőbb szabályai 2019. december 1. napjától érvényesek, míg az idősek szemétszállítási díjának támogatása 2020. január 1. napjától érvényesek.

 

Kérjük Önöket, hogy a részletekért forduljanak az önkormányzat hivatalához.

 

Tiszakanyár, 2019. november 18.

Legfrissebb híreink