foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Könyvtár

Nyitvatartási idő:

Hétfő, Szerda:         08:00–12:00

Kedd, Csütörtök:    12:00–16:00

Péntek:                    11:00–15:00

Magyar Falu Program

Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása
(Rendezvényekhez kapcsolódó informatikai és egyéb eszközök beszerzése.)
Megvalósítása: 2022.
Elnyert támogatás összege:
1 998 590 Ft.
 
 
Felelős állattartás elősegítése - 2021
Megvalósítás: 2022
1.464.565 Ft
 
Temetői Infrastruktúra Fejlesztése - 2020
Megvalósítás: 2022
4.918.400 Ft
 
Közöségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021
(Rendezvényekhez kapcsolódó informatikai és egyéb eszközök beszerzése.)
Megvalósítása: 2021.
Elnyert támogatása összege:
1 999 242 Ft
 

  

 Informatikai eszközök rászorultságon alapuló biztosítása Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6 kijelölt járásában élő állampolgárok részére

Pályázati tájékoztató

A Kormányzat 2015-16-ban a 1854/2014. (XII. 30.) számú kormányhatározat alapján település-központú kísérleti alprogramot valósított meg Nyíregyházán és a Nyíregyházi Járásban (a továbbiakban: Program). A Program céljai közt szerepelt az informatikai eszközök használatának társadalmi kiszélesítése és a digitálisan rászoruló személyek munkaerő-piaci versenyképességének növelése. Ennek érdekében – számos egyéb fejlesztés mellett – több mint 2000 notebook és tablet került kiosztásra pályázat útján a város és a járás arra rászorult lakói között. A Programot a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (továbbiakban: KIFÜ) koordinálta.

A Kormány a 1591/2016. (X. 27.) számú határozatában döntött a Program kiterjesztéséről, ennek eredményeképp lehetőség nyílt a lakossági eszközosztás kiterjesztésére Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tovább hat járásában. Ennek köszönhetően a Baktalórántházai, az Ibrányi, a Kisvárdai, a Kemecsei, a Nagykállói és a Tiszavasvári járás pályázati feltételeknek megfelelő polgárai is részesülhetnek a pályázat tárgyát képező közel 2800 eszközből. Az eszközöket a nyertes pályázók ingyenes használatra kapják meg. A program részeként a GINOP 6.1.2 „Digitális szakadék csökkentése” projekt keretében - a pályázó digitális írástudásának szintjét figyelembe véve – ingyenes, digitális készségeket fejlesztő képzések megvalósítására is sor kerül.

A pályázatban azon személyek vehetnek részt, akik a 6 kijelölt járás településeinek valamelyikén bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek a pályázat meghirdetése óta.

Pályázók köre, célcsoportok:

·         nagycsaládosok

·         gyermekét egyedül nevelő szülők

·         megváltozott munkaképességű személyek, fogyatékkal élők

·         nyilvántartott álláskeresők, közfoglalkoztatási programban részt vevők

·         45 év feletti munkavállalók

·         aktív idősek

Az aktív idős célcsoportba tartozó pályázó jelen felhívás értelmében csak tablet, míg a többi célcsoport csak notebook elnyerésére jogosult. Főszabály szerint egy háztartás egy eszközt nyerhet, kivétel csak azon nagycsaládos pályázók esetén lehetséges, akiknek a háztartásában él másik, valamelyik rászorultsági célcsoportban érvényesen pályázó személy is. Ők a notebook mellé nyerhetnek egy tabletet is.

Egy háztartás csak egy pályázati adatlapot nyújthat be, amelyen több rászorultsági célcsoportba tartozó személy is jelezheti pályázaton való részvételi szándékát.

A pályázat további általános feltételei közt szerepel a magyar állampolgárság, a cselekvőképesség és a büntetlen előélet. Ezen felül a háztartás egy főre jutó havi jövedelme nem haladhatja meg a nettó 105.000 Ft-ot (egyedül élők esetében a 145.000 Ft-ot). A nyertes pályázók vállalják, hogy – az aktív idős célcsoport kivételével – kötelező képzésen vesznek részt. Követelmény az is, hogy a nyertes pályázónak a képzés megkezdésétől kezdve legalább egy éven keresztül internet-szolgáltatással rendelkeznek, amelyhez a márciustól elérhető Digitális Jólét Alapcsomag nyújt segítséget.

A pályázat benyújtható személyesen a kemecsei, a kisvárdai és a nagykállói programirodákban, online vagy postai úton 2017. február 13. és április 14. között.

Az egyes célcsoportokra vonatkozó feltételeket, az azokat alátámasztó dokumentumok listáját, a részletes határidőket, a benyújtás módját, a programirodák elérhetőségeit, valamint a pályázati eljárás további részleteit a minden érintett háztartásba kipostázásra kerülő Pályázati kiírás és útmutató tartalmazza.

Érdeklődni a programirodák ingyenes telefonszámain, valamint az alábbi elérhetőségeken lehet.

A pályázat honlapja: www.emagyarorszag.hu/palyazat

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Legfrissebb híreink