foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ÁLHÍR - ne dőljön be neki!

 

Tisztelt Tiszakanyári Lakosság!

Álhírekkel csapják be az embereket, melyek kapcsán az emberek jelentős összegű segítséget remélnek. A 65 ezer-illetve a 2,5 millió forintos támogatásokról szóló hírek HAMISAK!

A félrevezetések károsultjai elsősorban azok a jóhiszemű állampolgárok, akik felültek a hírnek. Mindemellett az önkormányzatok számára is jócskán okoz bosszúságot mindez.

Elég csak beírni a keresőbe a „65 ezer forintos támogatás”-t, máris kidobja azokat az oldalakat, melyek félrevezetnek bennünket. Az ország több önkormányzatánál, így Tiszakanyáron is problémákat okoztak az interneten terjedő álhírek, melyekből egy szó sem igaz.

Ezek tipikus lájkvadász álhírek, melyek célja ezek tovább osztása, követők, illetve kattintások gyűjtése. Ilyen a 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatásról szóló hír is. A félrevezetésről szóló felhívás, a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapjának kezdő oldalán is szerepel. Ennek ellenére rengetegen jelentkeznek már most a nem létező támogatásokra.

A hírben azt mondják sajnos az egyéb honlapokon, hogy 2,5 millió forintot úgy kap az ember, hogy behozza a személyi igazolványát és a folyószámlaszámát és erre megkapja a támogatást. Nyilván ez azért nem is hihető. Ennek ellenére sokak szeme előtt csak a támogatás és a nagy összeg lebeg, így azonnal felkeresik az önkormányzatokat.

Ezért arra hívjuk fel a figyelmet, hogy kezeljék ezeket félrevezetésként, ne hagyják magukat becsapni. Sem a 65 ezer forintos, sem a 2,5 millió forintos támogatás nem létezik.

 

 

 

 

 

Legfrissebb híreink